Shiatsu Sinnema Haule, massage en shiatsu

 

 

Over uw behandelaar

 


 

Mijn naam is Piet Sinnema, al jaren met veel plezier werkzaam als ziekenverzorgende bij de thuiszorg en daarnaast als masseur (klassieke massage). In 2009 kwam ik in aanraking met de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en was er zeer van onder de indruk. Dat heeft mij al vrij snel doen besluiten om TCM te willen bestuderen en shiatsu te leren.

Naast  mijn werk ging ik de drie-jarige opleiding volgen voor Shiatsu- en TCM –therapeut “Traditional Chinese Medicine” aan de Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing-Bai / Instituut voor Shiatsu Massage Therapie Shu Ha Ri. Het diploma heb ik behaald in 2014. 

 

Vervolgens heb ik bij Total Health de Westerse Medische Basiskennis gevolgd en behaald in 2015.

Ik werk vanuit de essentie van de TCM, waarin holisme, heelheid, respect en zorgzaamheid een grote rol spelen. Dit is de visie en werkwijze waarin ik mij thuis voel en vormt de basis van mijn behandelingen. Na 4 a 5 behandelingen evalueer ik de behandeling met mijn cliënt; meestal is er dan al sprake van een duidelijke verbetering van klachten. Is dit niet het geval, of zijn er bijvoorbeeld ‘niet pluis’ indicaties,  dan verwijs ik de cliënt mogelijk door naar een andere behandelaar of de huisarts. 

Mijn behandelingen bestaan uit traditionele shiatsu therapie, met waar nodig aanvullende behandeltechnieken zoals moxa, cupping, japanse acupunctuur of klassieke massage. Verder wordt er vaak aandacht besteed aan ademhaling en bewustwording en worden er soms voedingsadviezen of oefeningen meegegeven aan de cliënt.

Naast mijn werk als shiatsu therapeut ben ik nog steeds met plezier actief als ziekenverzorgende bij de thuiszorg. Deze combinatie houdt mij zowel in de oosterse als in de westerse gezondheidszorg ‘up to date’. Mijn visie is dan ook dat oosterse en westerse geneeswijzen elkaar goed kunnen aanvullen.